|
Chlazení a snímání perlí
Hotové perle je třeba dobře vychladit, aby nehrozilo jejich praskání.
|
Vyrobenou (či vyrobené) perle naposledy rovnoměrně ze všech stran prohřejeme. Ale
ne moc - jen do lehce červeného žáru. Pak ji můžeme vyjmout z plamene a
klidně nechat chladnout na vzduchu. Okamžik, kdy sklo ztrácí vzhled žáru, je ten
správný pro zapíchnutí perle do granulátu v chladičce.
|
|
Perle musí v chladičce zcela vychladnout. Pak je můžeme vyjmout a vložit na
chvíli do vody. Oddělovací hmota se ve vodě
nasákne a rozměkne, takže hotové perle jdou stáhnout dolů. Tyčky necháme ve vodě
několik minut.
|
|
Doporučuji s nimi
trošku pojezdit na tyčce sem a tam, uvolní a odplaví se co nejvíce hmoty, která
by jinak zůstala v otvoru.
|
|