Hruška je docela jednoduchý výrobek. Měla by se vám povést.
|
I na hrušku začínáme nanesením na drátek.
|
|
Tentokrát si připravíme dost materiálu - tavíme, dokud se na konci tyčinky neudělá
bambulka.
|
|
Sklo necháme lehce vychladnout a drátek nenahříváme moc, aby se po vtlačení drátku
do skla utvořila prohlubeň.
|
|
Tyčinku razantně oddělíme.
|
|
Pak začneme zaoblovat vytaženou špičku.
|
|
Tentokrát ale nepokračujeme až do úplného zakulacení, ale jen do chvíle, kdy sklo
má tvar hrušky. Přitom tavíme, narozdíl od výroby kuličky, především špičku, ne
celý kus materiálu.
|
|
Ve vhodném okamžiku ukončíme tavení špičky a hrušku ochladíme na
pracovní teplotu.
|
|
Ze zelené tyčinky
|
|
připojíme na špičku kousek skla,
|
|
který dobře ohřejeme
|
|
a potom rychle
|
|
smáčkneme kleštěmi.
|
|
Hotový lístek trochu kleštěmi prohneme.
|
|
Ze zelené tyčinky ještě napojíme kousek skla jako stopku.
|
|
A máme hotovou hrušku.
|