Head2.gif, 23 kB

Úvod

Novinky

Moje výrobky

Vybavení

Příprava

Operace

Návody

Bezpečnost

Fotografování

Diskuse

Pár slov o mě

Kontakt

Hruška - návod

Hruška je docela jednoduchý výrobek. Měla by se vám povést.

TN_Hruska1.jpg, 1 kB I na hrušku začínáme nanesením na drátek.
TN_Hruska2.jpg, 1 kB Tentokrát si připravíme dost materiálu - tavíme, dokud se na konci tyčinky neudělá bambulka.
TN_Hruska3.jpg, 1 kB Sklo necháme lehce vychladnout a drátek nenahříváme moc, aby se po vtlačení drátku do skla utvořila prohlubeň.
TN_Hruska4.jpg, 1 kB Tyčinku razantně oddělíme.
TN_Hruska5.jpg, 1 kB Pak začneme zaoblovat vytaženou špičku.
TN_Hruska6.jpg, 1 kB Tentokrát ale nepokračujeme až do úplného zakulacení, ale jen do chvíle, kdy sklo má tvar hrušky. Přitom tavíme, narozdíl od výroby kuličky, především špičku, ne celý kus materiálu.
TN_Hruska7.jpg, 1 kB Ve vhodném okamžiku ukončíme tavení špičky a hrušku ochladíme na pracovní teplotu.
TN_Hruska8.jpg, 1 kB Ze zelené tyčinky
TN_Hruska9.jpg, 1 kB připojíme na špičku kousek skla,
TN_Hruska10.jpg, 1 kB který dobře ohřejeme
TN_Hruska11.jpg, 1 kB a potom rychle
TN_Hruska12.jpg, 1 kB smáčkneme kleštěmi.
TN_Hruska13.jpg, 1 kB Hotový lístek trochu kleštěmi prohneme.
TN_Hruska14.jpg, 1 kB Ze zelené tyčinky ještě napojíme kousek skla jako stopku.
TN_Hruska15.jpg, 1 kB A máme hotovou hrušku.


  © Lubomír Fanta, podzim 2006