Myška je náročnější výrobek. Ale pokud jste již zvládli jednodušší, nebude to pro
vás velký problém.
|
Začínáme tavením tyčinky.
|
|
Na konci tyčinky tvarujeme kuličku.
|
|
Natavíme si druhou tyčinku,
|
|
napojíme tyčinky (záměrně nesymetricky, aby čumáček i ocásek byly dole),
|
|
a z první tyčinky oddělíme potřebný kousek materiálu.
|
|
Zarovnáme tyčinku i výrobek,
|
|
a myšku dále tavením tvarujeme
|
|
do tvaru oválu (ne až do kulata).
|
|
Napojíme druhou tyčinku - budoucí ocásek.
|
|
Trochu ocásek vytáhneme, urovnáme a necháme trochu ztuhnout.
|
|
Pak znovu ohřejeme a oddělíme tyčinku na straně
čumáčku,
|
|
z modré tyčinky uděláme dvě malá očka,
|
|
a z původní tyčinky se pokusíme vytvarovat vousky na čumáčku.
|
|
Přitom se nám možná trošku poškodí špička čumáčku,
|
|
proto ji novým vytažením opravíme.
|
|
Nyní si myšku připojíme na tyčinku za čumáček,
|
|
a začneme pracovat na oddělení ocásku. Nejprve nahřejeme,
|
|
potom vytáhneme do dlouhé "nitě" (provedeme mimo hlavní plamen).
|
|
Ocásek opatrným nahřátím v okraji plamene zohýbáme,
|
|
a zarovnáme na konci.
|
|
Nyní je myška již prakticky hotová. Zbývá jen oddělit ji od tyčinky.
|
|
Provedeme to s pomocí pinzety (nebo kleští), kterou ji uchopíme za ocásek.
|
|
Čumáček na špičce malinko zakulatíme.
|
|
Nakonec nezapomeneme na správné vychlazení výrobku.
Před ním je dobré jej celý znovu homogenně ohřát na pracovní
teplotu.
|
|
Hotová myška...
|